Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

27. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: A-niveau

dy/dx - x^3+1/y

 

se vedhæftet billede. 

 

tak for hjælpen på forhånd. 


Svar #1
27. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

her er den vedhæftede fil. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

f(x) er løsning til ligningen i P(2,4) hvorfor

f'(x) = (23+1)/4 = 9/4

Brug da tangentligningen

y = 9/4*(x-2)+4 (udskriv selv)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

dy/dx =( x^3+1)/y    p=(2,4)

Hældning er dy/dx

tangent: y=ax+b              liniens formel

a=dy/dx=( x^3+1)/y             i (2,4)

a=(23+1)/4

indsæt a samt Ps koordinater i y=ax+b og find b

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

OG forklaringen er, at y' (dy/dx) netop differentialkvotienten for en løsning f(x) (også kaldet y'(x)) til differentialligningen. Derfor kan man bruge differentialligningen til at beregne differentialkvotienten for f(x) i et bestemt punkt, hvor man kender x og y.


Svar #5
27. oktober 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

tusind tak. det hjalp en hel del. 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.