Matematik

hvordan finder jeg vinklerne på denne trekant?

27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

denne opgave driller mig da jeg ikke er så god tild et med at finde vinkler på trekanter.

jeg skal finde H og G viklen på følgene billede.

 

vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mathon

 

                     sin(Hstump) / 45 = sin(60º) / 38

                      sin(Hstump) = √(3)/2 · (45/38) >1               hvorfor trekanten ikke er mulig


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Brug sin-cos-tan.

Utrolig god video på Fri Viden under matematik prøv at se den.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

Brug sinusrelationen

45/sin(H) = 38/sin(60) ⇔

H = sin-1(sin(60)*45/38))


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

0#Upps fejl i mit indlæg.


Svar #5
27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet)

er ikke så god til det med sinusrelationen så ville blive glad hvis en kunne forklare det nermere.

 


Skriv et svar til: hvordan finder jeg vinklerne på denne trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.