Matematik

Ligning

27. oktober 2011 af joachimg (Slettet)

Hey Freaks!

 

Jeg har store problemer med at finde R i denne ligning:

 

1641,8 = pi/3 * 20 (R2 + 4,52  + R *  4,5)

 

Jeg kan oplyse at R = 5,7 men kan ikke udregne den?

Hvis nogen kan hjælpe mig må i gerne give jeres bud på hvordan R findes?

På forehånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du samler bare konstantled og 1. og 2.gradsled og løsen en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

R2 + 4,5·R + (4,52 - 3·1641,8/(20π)) = 0 , så c = -58,1402, og dermed d = 252,8107


Svar #3
27. oktober 2011 af joachimg (Slettet)

Jamen det var jo R jeg skule finde? ikke d eller c men R


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skulle jo så selv tage det sidste lille skridt og sætte ind i formlen for løsningerne til en 2.-gradsligning:

R = (-b±√d)/(2a) , hvor a = 1 , b = 4,5 og d som angivet i #2. Så finder man den positive rod til R = 5,700 .


Svar #5
27. oktober 2011 af joachimg (Slettet)

Super tak! det var lige præsis det jeg søgte! :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.