Matematik

forstår ikke udregningen

27. oktober 2011 af rop (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg har ligningen

3 * exy^2+ 3 x exy^2 * ( y+ x * 2 * y * y ' ) - 2 y ' = 6 x + 2 y * y '

 

hvor x=1 og y = 0

 

Facit siger, at når punktet indsættes,bliver det til 3 - 2*y ' = 6

 

hvordan blive det til det? jeg kan kun få det til at give 6 - 2y ' = 6...


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med x = 1 og y = 0 er exy^2 = e0 = 1 , så man får ved indsættelse

3 + 3·1·(02 + 1·2·0·y') - 2y' = 6·1 + 2·0·y' , eller

3 - 2y' = 6

 


Svar #2
27. oktober 2011 af rop (Slettet)

never mind, jeg har opdaget at 0^2 jo giver 0 og ikke 1. Så giver verden mening igen


Svar #3
27. oktober 2011 af rop (Slettet)

Tak for hjælen Andersen! :)


Skriv et svar til: forstår ikke udregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.