Matematik

Ligninger

27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Hej!

Er der nogen herinde, der kan hjælpe mig med disse regnestykker?

a) 3a + 4 + 8a - 2 =
b) a - 7 + 3 - 4a =
c) (x+5) + (x-3) =
d) - (2x + 4) =

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

ja saml a'erne og tallene 3a+8a = 11a,  4-2 = 2

Og sæt det sammen.


Svar #2
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Tak!


Svar #3
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Er det rigtigt, og kan I hjælpe mig med b og c?

a) 3a + 4 + 8a - 2 = 11a 2
b) a - 7 + 3 - 4a = 
c) (x+5) + (x-3) =
d) - (2x + 4) = + 2x + 4

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2011 af Walras

Du mangler da vist et tegn i a)...

Hvorfor kan du ikke udregne b), når du kunne udregne a)?

I c) kan du blot fjerne parenteserne og udregne som i a) og b), idet der ikke forekommer minusparanteser.

Du har regnet forkert i d). Hvorfor fjerner du blot -1? Du skal gange -1 ind på begge led i parentesen.


Svar #5
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Hvilket tegn mangler der i a)?

Okay, kan det passe, at svaret til d) er - 2x - 4?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2011 af Walras

a) 11a+2 (du manglede et plus)

Nu er d) korrekt, ja.


Svar #7
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Svar #8
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Kan det passe, at c) giver x2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2011 af Walras

Hvad menes med x2? Men nej, ikke umiddelbart.


Svar #10
27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Hvad med:

2x + 2

Eller

2x


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2011 af Walras

Det er jo ikke en gættekonkurrence.

2x+2

er korrekt


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.