Matematik

Integration

27. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Hej, jeg har lige en opgave.

 

integralet af 1/(sqrt(x^2+1)) dx, jeg har prøvet at integrere den, men kan bare ikke få det til at passe med svaret fra min lommeregner. er der ikke nogen, der kan hjælpe.

 

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion er

F(x) = ln( x + √(x2+1) ) = sinh-1(x)

Det vises lettest ved differentiation tilbage.


Svar #2
27. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af peter lind

Du skal bruge substitution t = sinh(x) = (ex-e-x)/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2011 af mathon

se evt.
 

Vedhæftet fil:integral_52.doc

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.