Matematik

beregn skæringspunktet mellem f(x) og g(x)?

27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan finder jeg skæringpuktet melle disse to fuktioner ved bergegning?

f(x)=4x-6

g(x)=2x+2

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Sæt de to funktioner lig med hinanden og så får du en x hvor de to funktioner giver den samme funktionsværdi.


Svar #2
27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet)

altså

 

4x-6=2x+2

2x+4

x=2?

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2011 af PeterValberg

Det er lineære funktioner, så der er bare ét skæringspunkt 
(med mndre de er parallelle eller sammenfaldende)

sæt dem lig hinanden:

f(x) = g(x)
4x - 6 = 2x +2
4x - 2x = 2 + 6
2x = 8
x = 4     (det var x-koordinaten til skæringspunktet)

sæt x-koordinaten ind i den ene forskrift og bestem den tilhørende y-koordinat:

y = g(4) = 2·4 + 2 = 8 + 2 = 10

Skæringspunktet mellem f og g har således koordinaterne (4,10) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2011 af Hijsa


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Du har ikke isoleret rigtigt.

4x-6=2x+2 <=> 4x-2x=2+6


Svar #6
27. oktober 2011 af stef4905 (Slettet)

PVM 

 

kan du forklare den her ligning lidt nermere: y = g(4) = 2·4 + 2 = 8 + 2 = 10


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2011 af hurlumhey (Slettet)

WHiP
Den er da isoleret rigtigt, jeg kan i hvert fald ingen fejl se?


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2011 af PeterValberg

#6 

det der faktisk står er at y-koordinaten til skæringspunktet (y) er lig med funktionsværdien af 4 (x-koordinaten) beregnet med den lineære funktion g (jeg kunne lige så godt have brug f).
Derefter vises, hvordan x=4 indsættes i g's forskrift og tilsidst resultatet (y-koordinaten)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: beregn skæringspunktet mellem f(x) og g(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.