Matematik

Bestemme k så vektorer er lige lange

27. oktober 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme k således, at vektorerne a = (8;4) og b = (1;k) er lige lange.
Opgaven er uden hjælpemidler.

Hvordan gør jeg det? Hvis det var med hjælpemidler ville jeg bare smide det ind i en solvefunktion i TI, da jeg ved at |a| = √(a12 + a22) og |a| = |b|, men hvad gør jeg når det ikke er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Sæt længdeformlen for a lig med længdeformlen for b. Det nemmeste at gøre er at ophøve kvadratrodstegnet ved at opløfte i anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af PeterValberg

|a| = |b|
|a|2 = |b|2
82 + 42 = 12 + k2
64 + 16 = 1 + k2
k2 = 79
k = ±√79

k = √79 ≈ 8,89 (afrundet til to decimaler)

eller 

k = -√79 ≈ -8,89 (afrundet til to decimaler)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Du kan jo altid indsætte dit k og se om vektorene er lige lange.


Svar #4
27. oktober 2011 af kiskiss (Slettet)

Tusind tak (:

 


Skriv et svar til: Bestemme k så vektorer er lige lange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.