Matematik

Isolering af x i en brøk

28. oktober 2011 af karrina (Slettet)
Kære gode gamle studieportal. Jeg har simpelthen glemt alt om, hvordan man isolerer x i en simpel ligning. 10 = 2/x Jeg kan ikke se hvordan resultatet kommer frem til 1/5... På forhånd tak for hjælpen!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2011 af jeanette1993 (Slettet)

Hej Karrina,

Da ligningen hedder 10 = 2/x skal du gange med 2 på begge sider, for at isolere x. Når du har gjort det, får du et resultat, der ser således ud: x=20 og x=20 er det samme som x=1/5

Hilsen Jeanette


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2011 af Isomorphician

'x=20 er det samme som x=1/5'

Siden hvornår?

10 = 2/x, x ≠ 0

gang med x på begge sider af lighedstegnet:

10x = 2

del med 10 på begge sider af lighedstegnet:

x = 2/10 = 1/5 = 0,2


Svar #3
28. oktober 2011 af karrina (Slettet)

Mange tak for hjælpen!! :)

Skriv et svar til: Isolering af x i en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.