Matematik

Ligning

28. oktober 2011 af 1992anette (Slettet)

Hej der ud!

 

Jeg har følgende ligning jeg skal løse:

Det er en ligning med vektor:

 (-2   , x2-4) * (x-2  , 4)=0

 

Jeg får den til: -2x2+x-12=0

men synes det virker forkert, hvad gør man??

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af SuneChr

Det er to vektorers skalære produkt.

Gang de to førstekomponenter, gang de to andenkomponenter og læg disse produkter sammen og løs den fremkomne 2.gr. ligning. De to vektorer vil da stå vinkelret på hinanden med denne løsning af x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor spørger du, hvad man gør? Du har vel selv gjort noget for at komme frem til en ligning? Man udregner skalarproduktet af de to vektorer (og man benytter • og ikke *):

(-2   , x2-4) • (x-2  , 4) = 0 , dvs

-2·(x-2) + (x2-4)·4 = 0 , eller

-2x +4 + 4x2 -16 = 0 , eller

4x2 -2x -12 = 0 , der kan reduceres til

2x2 -x -6 = 0

Ligningen løses så som en 2.-gradsligning.

 

 


Svar #3
28. oktober 2011 af 1992anette (Slettet)

Jeg takker mange gange for hjælpen!

Nu gav det jo mening :D Go' aften


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.