Matematik

isolering af y

29. oktober 2011 af LDKdk (Slettet)

hej jeg er ved at isoler y til en opgave. 

x^2-4x+y^2+2y=11

indtil videre har jeg isolert den således:

y^2+2y-x^2+4x=11+4x-x^2

y^2+2y=11+4x-x^2 

 

jeg kan dog ikke rigtig komme videre:( er der en som kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af NejTilSvampe

skriv 

y^2 + 2y   udtrykt ved kvadratet af en sum.

2y er det dobbelte produkt og y^2 er et af ledende i anden.

det ene led er nemt, det er bare y.

(y + a)^2 = y^2 + a^2 + 2ay

hvad skal a så være for at du får 2y? , a = 1.

(y+1)^2 = y^2 + 1 + 2y , 

så 

y^2 + 2y = (y+1)^2 -1


Skriv et svar til: isolering af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.