Matematik

Hjælp til ligninger!

29. oktober 2011 af MariaJoergensen (Slettet)

Hej Alle (: 

Jeg har nu siddet og knoklet i 2timer med disse tre ligninger, og jeg kan simpelthen ikke få dem til passe :S 

Så nu vil jeg prøve jer.
De ser sådan her ud:

"I opgavene a-f skal du hver gang indsætte i formlen K = Ko?(1 + r)n  og så løse den ligning der   fremkommer."

b) Hansen har en årlig indkomst på 286000,- i 2010. Hvad tjener han 2014 hvis han regner med en årlig lønstigning på 2,1%?


c) For 7 år siden satte Hansen et beløb i banken til fast rente 1,25% p.a. (pro anno, dvs pr.. år). Nu står der 10908,50kr. Hvad var det oprindelige beløb?


d) En kapital er vokset fra 3000 til 4517 på 18 terminer. Hvad har rentefoden været pr termin?

Håber I kan hjælpe, for jeg er helt væk!

På forhånd tak. 

- Maria (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af peter lind

egentlig er det jo blot at sætte data ind i formlen og løse den derved fremkomne formel, så hvad mere præcist er dit problem. Hvad har du gjort ?


Svar #2
29. oktober 2011 af MariaJoergensen (Slettet)

Mit problem er at jeg slet ikke kan se fidusen i det. Det giver ingen mening for mig overhovedet.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2011 af peter lind

Dit svar giver heller ingen mening for mig. Hvad har du gjort ?


Svar #4
29. oktober 2011 af MariaJoergensen (Slettet)

b) Hansen har en årlig indkomst på 286000,- i 2010. Hvad tjener han 2014 hvis han regner med en årlig lønstigning på 2,1%?: 
Det jeg har prøvet at gøre er følgende: 

286000/4*2,1 = 544761,90. <- Men det er vidst ikke helt rigtigt, vel?

c) For 7 år siden satte Hansen et beløb i banken til fast rente 1,25% p.a. (pro anno, dvs pr.. år). Nu står der 10908,50kr. Hvad var det oprindelige beløb?
Der har jeg prøvet følgende: 
10908,50/7*1,25=1974,94.

 

d) En kapital er vokset fra 3000 til 4517 på 18 terminer. Hvad har rentefoden været pr termin?
Den kan jeg slet ikke finde ud af :S

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. oktober 2011 af peter lind

Du skal bruge formlen du selv opgiver K = K0(1+r)n. Du skal så blot sætte de aktuelle data ind. I b er således K0 = 28600, r= 0,021 og n = 2014-2010. Sæt det ind i formlen og du kan direkte udregne K


Svar #6
29. oktober 2011 af MariaJoergensen (Slettet)

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.