Matematik

HASTER: Hjælp til komplekse tal

29. oktober 2011 af miss13 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle :) 
 

Er gået total død i den her opgave, er der nogle der kan give mig nogle hints til hvad jeg skal gøre... 

I denne opgave betegner z = x+i ·y et komplekst tal hvor i opfylder i2 = −1.  Vis at (1 + i)5 = −4 − 4 · i"

På forhånd mange tak 

 


Svar #1
29. oktober 2011 af miss13 (Slettet)

er  det muligvis noget med: ez=ex+i*y


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2011 af peter lind

Det er en mulighed. En anden og lidt mere besværlig mulighed er at foretage multiplikationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg ville skrive om til polær form:

z = r*(cos(arg)+i*sin(arg))

Hvor r er modulus/absolutværdien  r= sqrt(Re^2+Im^2)

Og arg fås med Arctan(Im/Re)    (Tegn det i det komplekse talplan)

Det vil give ganget ind at z = -4-4*I, husk at udnytte arg(z^n) = n*arg(z)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2011 af mathon

eller skrivet
                                  z = (1+i)5 = (√(2)·ei·π/4)5 = 25/2·e5π/4 = 4√(2)·(cos(5π/4)+i·sin(5π/4)) =

                                                       4√(2)·(-√(2)/2 + i·(-√(2)/2)) = -4 - i·4     

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af mathon

skrivet   --->   skrevet


Skriv et svar til: HASTER: Hjælp til komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.