Matematik

Finde (a)x-værdi i ligning

29. oktober 2011 af synchroasta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Har fået opgaven:

Hvilken værdig skal k have for at linjerne m og n bliver parallelle?

m: 3x-4y=2 n: kx+7y=12

Er gået ret meget i stå, kan gætte mig til at hældningskoefficienten skal være den samme, men hvordan???

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Walras

Omskriv ligninger til formen

y=ax+b,

så kan du aflæse det...


Svar #2
01. november 2011 af synchroasta (Slettet)

Hej!

Har prøvet og får

m: y=3/4x - ½

n: k/7x-12/7

Og igen går jeg i stå, hvad skal jeg gøre her??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af mathon

 

                 normalvektorernes determinant skal være lig med 0

    
                            |3     k|
                            |         |   = 0
                            |-4    7|


Svar #4
01. november 2011 af synchroasta (Slettet)

Hmm.. Tak for hjælpen, men kan desværre stadig ikke finde ud af det :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2011 af Walras

Ja. 

y=3/4x-1/2

y=k/7x-12/7,

hvorfor parallelitet må opnås for

3/4=k/7 <=> 21=4k <=> k=21/4.

Hvis du har haft om vektorregning, kan du benytte Mathons råd, men det er ikke nødvendigt. Blot brug at to parallelle linier har samme hældningskoefficient, som det er gjort her.


Skriv et svar til: Finde (a)x-værdi i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.