Matematik

LIGNINGER!:(

30. oktober 2011 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg har to ligninger som jeg vil have en til at løse for mig, gerne med forklaringer så jeg kan forstå det - da jeg er fuldt lost i det!  

  1. x/100 =  433/124
2. 234900/100 = x/89
 

håber på hjælp.

god weekend til alle jer derude!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af Jiyan (Slettet)

Hvis jeg forstår det korrekt, skal du blot isolere X i begge ligninger og så får du et resultater!

 

x/100 =  433/124 <=> (433/124) * 100 = 

 

x/89 = 234900/100 <=> (234900/100) * 89 = 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Sæt på brøkstreger:

 

  x      =    433

100          124

 

gang så først med 100 på begge sider af lighedstegnet, så forsvinder brøken på venstre side

 

  x       =       43300

                      124

 

Du kan nu regne brøken ud

 

Lav opgave 2 på samme måde

 


Svar #3
01. november 2011 af baaby (Slettet)

tusind tak, men hvad med den her?

 

 50788/x = 63002/132


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vend bunden i vejret på brøkerne

x/50788 = 132/63002

og gang så med 50788

x = 132 · 50788 / 63002


Svar #5
02. november 2011 af baaby (Slettet)

 lucillepostej og jiyan jeg forstår ikke jeres forklaringer, nu hvor jeg sidder med en lommeregner???

andersen11, tak for din gode forklarering :)


Svar #6
02. november 2011 af baaby (Slettet)

Jeg har lige regnet 2'eren ud man kan stadig ikke regne den første ud..


Skriv et svar til: LIGNINGER!:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.