Matematik

Hjælp til en ligning

30. oktober 2011 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har brug for en smule hjælp til denne ligning. Jeg har selv regnet lidt på den men er usikker på om jeg har gjort noget forkert:

3(x-1/6+8/9)-1/2 x=5/18 x
3(18x/18-3/18+16/18)-9/18 x=5/18 x
3(18x-3+16)-9x=5x
54x-9+16-9x=5x
45x+7=5x
45x-45x+7=5x-45x
7=-40x
7/(-40)=-40x/40
-7/40=x

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af NejTilSvampe

øhm... jeg forstår ikke hvor du har skrevet x = 5/18 x  ... den sætning er kun sand for x = 0 , så der har du vel dit svar medmindre det er en tryk fejl. 

Kan du ikke skrive opgaven op ordret, lad vær med at skrive det i dine egne ord.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Der er en fejl imellem de to linier her: 

3(18x-3+16)-9x=5x
54x-9+16-9x=5x

 

Kan du finde den?


Svar #3
30. oktober 2011 af Hijsa

Her er den:

3(x-1/6+8/9)-1/2x=5/18x


Svar #4
30. oktober 2011 af Hijsa

#2

Jeg har glemt at gange 3 med 16! Er der ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

jo

 


Svar #6
30. oktober 2011 af Hijsa

Okay, så giver den altså: 39/40 = x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Nej, ikke helt - prøv lige at skrive op igen, hvad du gør


Svar #8
30. oktober 2011 af Hijsa

3(x-1/6+8/9)-1/2x=5/18x
3(18x/18-3/18+16/18)-9/18 x=5/18 x
3(18x-3+16)-9x=5x
54x-9+48-9x=5x
45x+39=5x
45x-45x+39=5x-45x
39=-40x
39/(-40)=(-40x)/(-40)
-39/40=x

Det er hvad jeg gjorde :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

undskyld, det er vist mig, der er lidt søvnig her - du har ret :-)


Svar #10
30. oktober 2011 af Hijsa

Åh, okay. Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Husk "minus" ;-)


Svar #12
30. oktober 2011 af Hijsa

Ja, den fik jeg lige øje på, mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.