Matematik

Et par spørgsmål

31. oktober 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og laver lidt matematik og undre mig over nogle ting.
Hvorfor kan 9xy^(1/2)/3xy give (3xy)^(1/2)? burde xy ikke gå ud med hinaden?

Og hvorfor kan f.eks. (a+b) pludselig blive til (a+b)1?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Det første giver ikke mening, som du har skrevet det. benyt parenteser til at stille det ordentligt op.

2) For et hvert tal x gælder der jo, at x = x1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2011 af AskTheAfghan

√(9xy) / 3xy = √(9xy)/√((3xy)2) = √((9xy)/(9x2y2)) = 1/√(xy)


Svar #3
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

9xy^(1/2)
------------
   3xy


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det reduceres så til 3·y-1/2 = 3/y1/2 .

I tælleren har du kun markeret, at der tages kvadratrod af y , ikke af faktorerne 9x .


Svar #5
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

(9xy)1/2
----------   --> det skal give (3xy)1/2
  3xy
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2011 af AskTheAfghan

Det kan ikke være rigtigt. Der mangler noget.


Svar #7
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Sådan ser stykket ud fra start.

√(9x2y3)
-------------
√(3xy2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2011 af AskTheAfghan

√(9x2y3) / √(3xy2) = √( (9x2y3) / (3xy2) ) = √(3xy)


Svar #9
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

forklaring ønskes^^


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter potensregnereglen an · bn = (a·b)n .


Svar #11
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

I #8?


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, netop i #8 .


Svar #13
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Jamen der er da ikke noget opløftet i potens?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

√a = a1/2

Du har endda selv benyttet den notation i #0, #3, #5.


Svar #15
31. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Dejligt tak!


Skriv et svar til: Et par spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.