Matematik

bestem arealet af M

01. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: A-niveau

se vedhæftet fil.

 

tak på forhånd. 

 

:-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Havde du tænkt dig, at du bare kan lægge, hvad der ligner en hel afleveringsopgave ind, og at vi så vil lave det hele for dig?


Svar #2
04. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

Nej havde problemer med dem da jeg ikke lige er den bedste til matematik. jeg prøver men jeg har brug for hjælp meget af tiden. jeg vil ikke have i skal lave mine opgave. jeg vil bare have et skub bag i så jeg kan lærer det. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Arealet beregnes ved et bestemt integral af funktionen f(x) mellem passende grænser.

b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 0, og man skal så beregne f(0) og f'(0) .

c) Tangenten i P deler punktmængden M i to dele, hvoraf den ene del er en retvinklet trekant, hvis kateter netop aflæses ud fra tangentens skæringspunkter med de to akser. Beregn arealet af den retvinklede trekant, og træk resultatet fra arealet af M .

 


Svar #4
04. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

jeg har fået den til dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine svar på A og B er korrekt. Men dit svar på C er ikke korrekt.

Arealet af hele punktmængden M er, som du fandt i A), lig med A(M) = 9 . Tangenten t deler punktmængden M i to dele. Den ene del er en retvnklet trekant begrænset af de to akser samt tangenten, der har ligningen y = -6x + 9. Den retvinklede trekant har derfor katetelængderne 9 og 3/2 , så arealet af trekanten er

T = (1/2)·9·(3/2) = 27/4 .

Arealet af den resterende del af M er så

S = A(M) - T = 9 - 27/4 = 9/4


Skriv et svar til: bestem arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.