Matematik

Reducer udtrykket

01. november 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Reducer dette udtryk:

(a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)

(a + 3b) (a + 3b) - (a + 3b) (a - 3b)

(2a + 6b) - (2a)

2a + 6b + 2b  =  2a + 8b

Ville bare høre om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Du skal benytte to kvadratsætninger til at udregne de to produktled.


Svar #2
01. november 2011 af S95 (Slettet)

   (a +b)= a2 + b2 + 2ab

Nu prøver jeg med den!


(a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)


a + 3b2 + 2a + 6b - (a + 3b) (a-3b) 

Er det rigtigt? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Vi har (som delresultat)

(a + 3b)2 = a2 + (3b)2 + 2·a·3b = a2 + 9b2 + 6ab

Benyt også en anden kvadratsætning (a+b)(a-b) = a2 - b2 til at regne opgaven færdig.


Svar #4
01. november 2011 af S95 (Slettet)

a2 + 9b2 + 6ab

man kan da ikke reducere mindre? 

Det har vi ikke lært! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2011 af WhatTheFu (Slettet)

Wow, nogle svære opgaver i får for.. Jeg går selv i niende, og har fandme aldrig set nogle regne med bogstaver før :/..

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2011 af FloraHK (Slettet)

Du kan ikke reducere a2 + 9b2 + 6ab, men du skal stadig udregne den anden del af sætningen - (a + 3b) (a-3b) - før du er færdig. Her skal du så bruge den tredje kvadratsætning.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.