Matematik

Hjælp til trekantsberegning (2 ensvinklede trekanter)

01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen.

 

Har brug for hjælp til følgende opgave:

 

Til højre ses to trekanter. Argumentér for hvorfor trekanterne ABC og CDE er ensvinklede (Det er nok at vise at de har to par vinkler som er lige store). Trekanterne har følgende mål:

|AB|=12
|DE|=30
|AE|=45,5

Beregn længden af |AC| og |CB

 

Billedaf trekanterne er vedlagt som ekstra fil.

 

Er helt på bar bund, ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven.

Vedhæftet fil: figur til mat 44.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1095094 , hvor samme opgave er diskuteret.


Svar #2
01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

forstår ikke hvad der menes med denne udregning. kan du forklare det anderledes?


Skriv et svar til: Hjælp til trekantsberegning (2 ensvinklede trekanter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.