Matematik

Kan ikke løse den her...

01. november 2011 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej

opgaven er e pdf.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at CD og BC begge er en radius i cirklen. Benyt Pythagoras i trekant BCM til at opstille en ligning til bestemmelse af cirklens radius r.

Gradtallet for vinkel ACB kan findes ved først at finde vinkel BCM i den retvinklede trekant.

Beregn arealet af cirkelafsnittet ved af beregne arealet af det tilsvarende cirkeludsnit, hvorefter arealet af to kongruente retvinklede trekanter fratrækkes.


Svar #2
01. november 2011 af anonym000

Vil prøve.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2011 af mathon

 

                                                når |MD| = p(ilhøjden)
har du af Pythagoras
                                                (r-p)2 +(k/2)2 = r2
hvoraf
                                                r = (p/2) + k2/(8p)

....

brug kordeformlen
                                                k = 2r·sin(V/2)

                                                V = 2·sin-1(k/(2r))

....

asnit = udsnit - trekant
                                               Aafsnit = π·r2·(V/360) - 2·(1/2)·(r-p)·(k/2)

                                               Aafsnit = π·r2·(V/360) - (r-p)·(k/2)

 


Svar #4
02. november 2011 af anonym000

Tak. du har jo næsten lavet det hele :). 
Men det er så nogle anden gradsligninger jeg skal opstille ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen til bestemmelse af radius er en simpel førstegradsligning, lige til at sætte ind i.


Svar #6
02. november 2011 af anonym000

Jep, den har jeg fanget. men jeg tænkte på den sidste... den ser da lidt svær ud?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det drejer sig om at indsætte i en formel.


Svar #8
02. november 2011 af anonym000

#7 okay. 

#3

mener du ikke afsnit=trekant-udsnit?
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, der menes afsnit = udsnit - trekant. Udsnittet er jo hele arealet begrænset af de to cirkelradier samt cirklens periferi. Derfra trækker man arealet af de to retvinklede trekanter, som det også blev forklaret i #1.


Svar #10
03. november 2011 af anonym000

Okay. dårligt set af mig.

- - -

...............


Svar #11
04. november 2011 af anonym000

Hvad med delopgave 2, jeg forstår ikke spørgsmålet... skal jeg finde vinkel C i trekant ACB el. hvad?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, vinkel ACB er den vinkel, der har toppunkt i C og har CA og CB som vinkelben.


Svar #13
04. november 2011 af anonym000

okay, tak

- - -

...............


Svar #14
04. november 2011 af anonym000

Jeg kan godt finde ud at lave den, men ved ikke hvordan man skal skrive det op. Altså når jeg lavet ligningen, så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre med f(x). det er den sidste delopgave.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man plejer at oprette en ny tråd, når et nyt spørgsmål intet har med den foregående diskussion at gøre.

c) Man skal løse ligningen f(x) = 450 . Det er en simpel lineær ligning.

 


Svar #16
04. november 2011 af anonym000

okay. men.......
jeg har gjort sådan
450=5x+20
470=5x
470/5=x
94=x
og det er rigtigt, hvordan jeg skal sætte det op, fordi det er en funktion..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du skal starte med at løse ligningen ordentligt. Din løsning er ikke korrekt. Du har jo udnyttet funktionens forskrift; jeg forstår ikke dit problem.


Svar #18
04. november 2011 af anonym000

Ligemeget...

- - -

...............


Svar #19
05. november 2011 af anonym000

#3
Ved ikke, hvorfor nogen tal de bogstaver i den første?

- - -

...............


Svar #20
05. november 2011 af anonym000

kan simplehen ikke finde ud af det.

- - -

...............


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.