Kemi
opløsninger
06. juni 2005 af
gym-elev (Slettet)
En 0,9% opløsning af NaCl i vand.Der skal fremstillles en opløsning som indeholder præcis 0,900% NaCl.
Densiteten af sådan en opløsning er 1,005g/ml
a) hvad er massen af 1L opløsning
b) hvormeget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning
c) beskriv, hvordan man kan lave opløsningen
a-løsning)1,005g/ml*1000=1005
hvad med b og c?
Densiteten af sådan en opløsning er 1,005g/ml
a) hvad er massen af 1L opløsning
b) hvormeget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning
c) beskriv, hvordan man kan lave opløsningen
a-løsning)1,005g/ml*1000=1005
hvad med b og c?
Svar #1
06. juni 2005 af Katty (Slettet)
a) Ja, 1005g
b) Du vil lave en 0,900 masse% opløsning af HCl. Ud af de 1005g skal 0,900% altså være NaCl(s). Følgende masse NaCl(s) skal anvendes:
1005g*0,009= 9,045g
c)Du kan lave opløsningen ved at putte 9,045g NaCl(s) ned i en litermål og derefter fylde op til mærket med vand.
b) Du vil lave en 0,900 masse% opløsning af HCl. Ud af de 1005g skal 0,900% altså være NaCl(s). Følgende masse NaCl(s) skal anvendes:
1005g*0,009= 9,045g
c)Du kan lave opløsningen ved at putte 9,045g NaCl(s) ned i en litermål og derefter fylde op til mærket med vand.
Skriv et svar til: opløsninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
