Matematik

sinus, cosinus, tangens. hjæælp

02. november 2011 af sofieepigen (Slettet)

En mand står en vintermorgen på gaden. Hans skikkelse(krop) kaster en skygge på jorden på 25 m. Han er selv 1.70 m høj.

a) hvor højt står solen(hvor mange grader) over horisonten?

b) Hvor høj skal en person være, hvis hans skygge kun er på 18 m?

 

Pleaaseee hjælp hurtigt det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

fegn det og få overblik:

a)                                         tan(V) = (1,7 / 25)

b)                                        
                                            (1,7 / 25) = (h / 18)

                                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af PeterValberg

a) solens højde over horisonten = tan-1(højde/skygge)

b) højde = skygge x tan(solhøjden i grader over horisonten)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af mathon


Skriv et svar til: sinus, cosinus, tangens. hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.