Matematik

Løsning af ligning og redegørelse

03. november 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal løse ligningen log(x)+log(x+3)=1. Jeg har ingen ide, men tænker jeg skal isolerer x?

Desuden skal jeg redegøre for hvorfor en funktion, f(x)=x-e^x ikke har nogen nulpunkter. Jeg tænker det er noget med væksthastighed.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

I ligningen med log skal man rigtignok isolere x. Det gøres ved at benytte regneregler for log funktionen , og benytte, at 10x og log(x) er hinandens omvendte funktioner.

Find maksimum for funktionen f(x) og vis, at maksimumsværdien er negativ. Da kan funktionen f(x) ikke have nogen nulpunkter.


Svar #2
03. november 2011 af Annebanana (Slettet)

Så 1=10^x^+10^x+3 ??

Og at det er nok så at sige at f(x)=x-e^x <=> f(x)=1-e^x*ln(e). e^x >1, og dermed bliver maksimumsværdien negativ, hvilket vil betyder, at der ingen nulpunkter er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Man har ligningen log(x) + log(x+3) = 1 . Man benytter en regneregel for logaritmer til at omskrive til

log( x·(x+3) ) = log(10) ,

hvoraf fås

x·(x+3) = 10 , med den ekstra betingelse, at x > 0 .

Find nu den eller de rødder i 2.-gradsligningen x·(x+3) = 10 , der også opfylder x > 0 .

2) Man finder maksimum for en funktion f(x) ved at løse ligningen f'(x) = 0 og undersøge fortegnsvariationen for f'(x) omkring de mulige løsninger.


Skriv et svar til: Løsning af ligning og redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.