Matematik

ligning med kvardrtrod

03. november 2011 af Malene2112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en ligning som jeg ikke rigtig forstår, nogen som kan forklarer hvordan den skal løses? skal afleveres i en matematik aflevering imorgen

√x-3=6

Det er et kvardratrods tegn :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

er det

√(x-3) = 6 eller √(x) - 3 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Det modsatte er kvadratrod er √x er x^2. Du skal derfor opløfte til i 2. i alle led :-)


Svar #3
03. november 2011 af Malene2112 (Slettet)

Der er ingen parateser :)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det:D


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Det var for at vise hvad der var inde under kvadratrods tegnet.

Skal du tage kvadratroden af x minus 3, eller skal du tage kvadratroden af x og så trække tre fra bagefter.


Svar #5
03. november 2011 af Malene2112 (Slettet)

Der står x-3 under kvardratrods tegnet

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

okay :)

som sagt skal du opløfte til 2.potens for at fjerne kvadratrods tegnet.

Husk at opløfte begge sider af lighedstegnet.


Svar #7
03. november 2011 af Malene2112 (Slettet)

Okay så den kommer til at se sådan herud x2-32=62   ? :)

Så altså den kommer til at se sådan her ud 2x-9=36 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2011 af SuneChr

# 2   Vi bruger sætningen         a ≥ 0  ∧  b ≥ 0 :     a  =  b    ⇔   a =  b2

# 0  Begge sider er ikke-negative, derfor må der kvadreres på begge sider.

Ligningen hedder så,  x - 3  =  36    Find da x.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2011 af mathon

 

                  √(x-3) = 6                   x≥3

                  x-3 = 36

                  x = 39


Svar #10
03. november 2011 af Malene2112 (Slettet)

Okay, nu forstår jeg mange tak!


Skriv et svar til: ligning med kvardrtrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.