Fysik

Hjæ!p til acceleration

03. november 2011 af Bjarke005 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej øh... igen 

jeg er i tvivl om en opgave (se i den vedhæfte fil), fordi 

skal jeg bare aflæse? 

eller har de to cirkler en påvirkning på hinanden, så svaret i f.eks. opgave 5 bliver b) ?

- Hvad mener i??

 

mvh. Bjarke005   

 

Vedhæftet fil: Dok6 - hjæp til afl..doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af mathon

 

              brug
                            acentripetal  =  v2 / r


Svar #2
03. november 2011 af Bjarke005 (Slettet)

Hej mange tak :) 

og øh... du kunne vil ikke tænke dig at hjælpe mig med parameterfremstillingen. 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1096363

 - Du skalselvfølgelig  ikke tegne den, men bare give mig et råd. 

Jeg får nemlig for x-koordinaten: 

x(t)=(7 * cos(ω*t)

Men hvordan finder jeg ω ift. der stå 15 omgange pr minut.

 - håber du (eller I) kan hjælpe (?)

mvh. bjarke005  

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2011 af mathon

 

                                 ω = 2π · f = 2π · (15/(60 s)) = 2π · ((1/4) s-1) = (π/2) s-1 = (π/2) Hz


Skriv et svar til: Hjæ!p til acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.