Matematik

Teknisk matematik - P. Madsen. Opg. 188, C

05. november 2011 af iJonaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er simpelthen helt lost i den her - Det er sikkert bare mig der har overset noget men vil i så ikke lige tænde lyset for mig? :)

 

"En aksel med diameter D = 100 mm udbores således at d = 40 mm. - Hvor mangle % formindskes tværsnitsarealet herved?"

Lavede sådan her: 

X = tværsnitsareal 

D - d = X

100 - 40 = 60

60/100 = 60%

men ifølge facit skal den give 16%? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af peter lind

Det er diameterne du regner på ikke tværsnitsarealerne. Brug at arealet af en cirkel er π*d2/4


Svar #2
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Kan du ikke prøve at skrive hvordan du ville gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2011 af Zalam (Slettet)

1) Udregn arealet af akslen med diameter 100mm

2) Udregn derefter akslen med diameter 40mm

- udregn hvor mange procent 2 udgør af 1.


Svar #4
05. november 2011 af iJonaas (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Teknisk matematik - P. Madsen. Opg. 188, C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.