Matematik

hjælp til udregning af 2 krydsende x/y akser

05. november 2011 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal finde ud af hvornår de samlede udgifter til A bliver mindre end de samlede udgifter til B

 

Y = a*x+b

A) Y = 393*x+3895

B) Y = 779*x+2995

 

Kan godt hvis jeg laver graf, men hvordan griber jeg lige det an når det skal foregå ved udregninger? Kan ikke lige fange den.

 

Mvh.

 

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af AskTheAfghan

De to ligninger skal skæres med hinanden (skæringspunktet). Der finder du x-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Du skal finde ud af hvornår de to grafer krydser hinanden. Altså når:

 

YA = 393*x+3895
 

YB = 779*x+2995  
 

Krydser hinanden. Eller rettere er lig hinanden. Det betyder at

 

YA = YB    --> 393*x+3895 = 779*x+2995

 

Isoler x. Dermed ved du hvornår prisen er ens. Altså når A bliver billigere end B.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af mette48 (Slettet)

samlede udgifter til A bliver mindre end de samlede udgifter til B

Da Y står for de samlede udgifter får ya < yb

A) Y = 393*x+3895

B) Y = 779*x+2995

 393*x+3895 <  779*x+2995               løs uligheden


Skriv et svar til: hjælp til udregning af 2 krydsende x/y akser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.