Matematik

3 ligninger med 3 udbekendte

05. november 2011 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der har lyst til at hjælpe mig med denne opgave? - på forhånd tak. 

Opgaven lyder: 

Her er 3 ligninger med 3 ubekendte. Løs ligningerne i hånden. 

x+y+z=26

3x-2y+8z=203

4x+6y-2z=-34

 

.. tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x i den første ligning og indsæt dette i de to andre ligninger. Derved fremkommer to ligninger i y og z. Gentag metoden på disse to ligninger. Isoler y i den ene ligning og indsæt i den anden, hvorved fremkommer een ligning i z alene. Løs z, og indsæt tilbage i den anden ligning, hvorved man finder y. Indsæt nu værdierne for y og z i den allerførste ligning, hvorved man finder x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2011 af Zalam (Slettet)

Løsningen er:
x = 33
y = -16
z = 9

Så ved du hvad du, skal få når du anvender #1.


Svar #3
05. november 2011 af molly16 (Slettet)

Jeg har mathcad og brugt given find (hvis de kender det) og så har jeg fået løsningen til x=7, y=-3 og z=22. 

Men problemet er bare at jeg har prøvet at regne det ud, men kan bare ikke få de svar ... :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2011 af SuneChr

# 2 ikke korrekt.    # 3  korrekt.   Gør nu, som skrevet i # 1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den løsning er forkert. Mollys løsning i #3 er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2011 af Zalam (Slettet)

#3+4+5

Ja har overset -34 og istedet brugt 34.

Derfor blev løsningen forkert. Sorry!


Svar #7
05. november 2011 af molly16 (Slettet)

hmm okay tak. 


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 udbekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.