Matematik

Bestem nulpunkt, idet diskriminanten regnes først

06. november 2011 af migsoeren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

f(x)=0,5x-4x+7,5

jeg har lidt problemer med denne slags andengradsligninger. er der en der kan hjælpe? jeg får et forkert facit hver gang...


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Walras

Du mener vel

f(x)=0,5x2-4x+7,5,

så du skal løse 

0,5x2-4x+7,5=0.

Den generelle formel

så ved indsættelse ses, at


Svar #2
06. november 2011 af migsoeren (Slettet)

Det var det jeg mente ja :-) 

tak for hjælpen det hjalp meget!


Skriv et svar til: Bestem nulpunkt, idet diskriminanten regnes først

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.