Matematik

Matematik opg. 1 s. 87 HHX C

06. november 2011 af KzH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kan ikke finde ud af disse opgaver, så vil være glad hvis nogle kunne hjælpe:

a. 3/4*  (2x/3+2)-   3/10=   3x/4-1 1/2+   x/5

b. 3 1/2  ( x/2-2)-2  1/3  (1,5x+1)= x-1  1/12

c. 1/2 (3x-1)-  2/3 (x-1)=  1/4 (x-3)-1/6 (x-5)+5  1/3

d. 3(x+3)/2-4-(x-5)+  1/18=   2(x-2)/6+  x/9


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af pigen10 (Slettet)

c.

1.5x -0.5 - 2/3x - 2/3  =  1/4x - 3/4 - 1/6x - 5/6 + 5 1/3

 0.83x - 0,17               =   0.083x + 3,75       (omregnet til tal med decimaler - du sørger altid for at rykke x'erne sammen  

                                                                                                        på den ene side og tal på den anden...)

0,747x                         =   3,92

x             =       5,25

 


Skriv et svar til: Matematik opg. 1 s. 87 HHX C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.