Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

06. november 2011 af Hans12s (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportal brugere håber i kan hjælpe mig med denne opgave da jeg ingen ide har  til at komme vide
suk suk :( 

En funktion f er løsningen til differentialligningen 
dy/dx=2x^3/y(1+x^4)
Og grafen for f går gennem punktet P(2,1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af mathon

hældningskoefficienten til tangenten til grafen for f(x) i P(2,1)
er
                          dy/dx = 2·23 / (1·(1+24))  = (16/17)

og dermed
      tangentligningen
                                          y = (16/17)·(x-2) + 1

 


Svar #2
06. november 2011 af Hans12s (Slettet)

Du mener vel dy/dx = 2·2^3 / (1·(1+2^4))  =16/17 

 


Svar #3
06. november 2011 af Hans12s (Slettet)

Men tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.