Matematik

Reducer

06. november 2011 af cigi123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave: y*(2x-y)+(y-x)2

Først ganger jeg y ind i parentesen:

2x-y2 +(y-x)2

Og så kan jeg ikke helt komme videre?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en velkendt kvadratsætning til at udregne (y-x)2 , og reducer så til sidst.


Svar #2
06. november 2011 af cigi123 (Slettet)

Du mener self. √

Men jeg kan ikke helt forstå hvordan jeg skal bruge den i den her sammenhængende, men måske sådan her:

x+3y

Gir y* y2 =3y?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2011 af lololol (Slettet)

nogen der kan hjælpe med ; 8-3(7-4)+6-2(6-5= ?? 

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke noget med kvadratrødder. Jeg mente en kvadratsætning. Benyt (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab .


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opret din egen opgavetråd i stedet for at hægte dig på en tilfældig opgavetråd. Regn parenteserne ud først, hvis du ikke kan finde ud af at hæve minusparenteser.


Svar #6
06. november 2011 af cigi123 (Slettet)

du ganger 3  ind i parentesen, herefter 2.

Så det kommer til at se sådan ud:

8-21-12+6-12-10

som gir:

-41

 


Svar #7
06. november 2011 af cigi123 (Slettet)

Når, nu tror ejg jeg her styr på det :)

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.