Fysik

impuls og Q-værdi

06. november 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I videoen

http://www.youtube.com/watch?v=Iuj0HaBrQug

siger læreren, at Q-værdien ikke kan bliver større end nul. Min lærer har sagt det modsatte. Hvad er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af mathon

    bytter du ikke om på Q- og k-værdi?


Svar #2
06. november 2011 af placebo321 (Slettet)

Nej. Det er omtalt som Q-værdi i min bog og i videoen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af mathon

       

                          Q = Ekinefter  -  Ekinfør            hvor et fuldstændig eleastisk stød giver Qmax = 0

men hvis I regner

                          Q = Ekinfør  -  Ekinefter            hvor et fuldstændig eleastisk stød giver Qmin = 0

 

graden af elasticitet stød udtrykkes med stødtallet k

lader sig eksperimentelt bestemme:
      man lader en kugle falde ned mod en plade af samme materiale og måler dens opspringshøjde.
      Kvotienten mellem hastighederne efter og før stødet er da k.
                

når
        ver hastigheden før stødet
        ver hastigheden efter stødet
        h1  er faldhøjden
        h2  er opspringshøjden
        k    er stødtallet

                                    k = v2 / v1

   af v = √(2gh)
   fås
                                    k = √(2gh2) /√(2gh2)

                                    k = √(h2/h1)
 

elastisk stød og uelastisk stød er særtilfælde af delelastisk stød

   0 = k           :   ueleastisk
   0 < k < 1     :   delvis elastisk
         k = 1     :   elastisk

 

                                    

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2011 af mathon

eleastisk   --->   elastisk


Skriv et svar til: impuls og Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.