Matematik

rente og procent

07. november 2011 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau
en bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvis rente, hvor et beløb på 15000kr. vil blive fordoblet i løbet af 20år.Bestem den årlige procentive rente for denne bank?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af FadiB (Slettet)

Du skal bruge denne formel:

kn = ko (1+r)n

kn : ko = (1+r)n

n√kn:ko = 1+r

n√kn:ko - 1 = r


kn = slutprisen 
ko = Startsprisen
n = termin( altså de år der er)
r = er den rente du leder efter, som du så skal gange med 100 for at få det i %

NB: Husk det er kvrod af hele kn:ko, Og det tal du får skal der trækkes 1 fra, derefter ganges med 100 for at få det i procent :)


Skriv et svar til: rente og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.