Matematik

komplekst tal

07. november 2011 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Re(exp(c*t)= exp(-t)*cos(8*t)

jeg skal finde c som er et komplekst tal i denne ligning.. men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg gør.

jeg er mest i tvivl om Re delen... hvad gør jeg  med den ? nogen der kan hjælpe mig igang


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af peter lind

skriv c som det komplekse tal a+bi. venstre side kan så skrives som Re(  e(a+bi)t ) = Re( eat*eibt) = Re(eat(cos(bt)+isin(bt))


Svar #2
07. november 2011 af teamwork (Slettet)

men nu har jeg jo flere ubekendte, a b og t.  skal jeg sætte nogle af dem til noget bestem ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af peter lind

Du har ikke fået flere ubekendte. a og b kommer blot frem når man udskriver det komplekse tal i en realdel og en ren kompleks del. t har hele tiden været der. Du skal sammenligne med højre side i din ligning øverst i #0


Svar #4
07. november 2011 af teamwork (Slettet)

vil det så sige at mit c = e^(a)*cos ( b)  + i *sin (b)


Svar #5
07. november 2011 af teamwork (Slettet)

hvis Re(z)= Re(a+ib) = a

er vores c så e^(a)*cos(b) ?

undskyld er måske helt galt på den.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2011 af peter lind

nej. Indsat i din ligning  har du:

Re(eat(cos(bt)+isin(bt)) = e-t*cos(8*t)


Svar #7
07. november 2011 af teamwork (Slettet)

jamen værdien for c er vel ikke hele venstresiden ? jeg skal jo finde c


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. november 2011 af peter lind

At du skal finde c svarer til at du skal finde a og b idet c = a+ib


Skriv et svar til: komplekst tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.