Matematik

En svær opgave om km/t. og ligning Hjælp!:/

07. november 2011 af cherryblossomly (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!:)

Jeg skal aflever en matematik opgave imorgen så det haster en smule:D Vil i være søde at hjælpe, Jeg vil sætte stor pris på det:)

opgaven lyder således:
En ambulance skal fra sygehuset til lufthaven for at hente patienter. Turen gennem byen er på 2km. derfra til lufthavnet 5 km. En dag køre ambulancen 140 km ialt. = 10 ture. Farten gennem byen er 40 km/t og farten på lufthavns vejen er 60 km/t.
 
a) Så hvor lang tid tager EN lufthavmstur? 

En dag køre ambulancen 20 km/t for at transportere en alvorlig syg patient. Den kan skrives med den her ligning:

                                                                                                                                            X = kørte km
Y = 3x                                                                                                                                 Y = Tid i minutter

samtidig køre en taxa fra lufthavnen den køre med 50 km/t. Taxaen's tur kan beskrives med den her ligning:

Y = -1,2x + 8,4

b) Vis ved beregning, hvor langt fra sygehuset de to biler mødes


Vil i være søde at hjælpe :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af mette48 (Slettet)

gennem byen                     2 km                  40 km/t             tager    2/40 time

til lufthavnen                        5 km                 60 km/t            tager    5/60 time

-----------------

X = kørte km
Y1 = 3x                                                 Y = Tid i minutter

Y2 = -1,2x + 8,4

sæt y1=y2        og find x af ligningen


Svar #2
07. november 2011 af cherryblossomly (Slettet)

Vil du være sød at vise mig udregningen også, hvis du vil være så venlig?:)

(i Den første A)

 


Svar #3
07. november 2011 af cherryblossomly (Slettet)

Bare glem det :D
tusind tak!


Skriv et svar til: En svær opgave om km/t. og ligning Hjælp!:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.