Matematik

Har fået spørgsmålet: Løs ved hjælp af grafen hver af ligningerne f’(x)=0 og f’(x)=1

07. november 2011 af frederikkedp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået spørgsmålet: Løs ved hjælp af grafen hver af ligningerne f’(x)=0 og f’(x)=1

Jeg har fået en graf som er vedhæftet dokumentet, dette her spørgsmål giver absoulut ingen mening. Specielt da jeg heller ikke har forstået det med f'(x) endnu.

Jeg har ikke et matematisk hoved, så håber nogle af jer andre kloge hoveder ville kunne hjælpe :-)

 

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke har forstået "det med f'(x)" endnu, bør du da arbejde mere med de afsnit i bogen, indtil du forstår det. Ellers giver det da ingen mening at bede om hjælp i en opgave, hvis du ikke aner, hvad det drejer sig om.

At f'(x) = 0, betyder, at grafen har en tangent i (x , f(x)), hvis hældningskoefficient er 0, altså en vandret tangent. Benyt grafen til at lokalisere, hvor grafen har en vandret tangent.

At løse ligningen f'(x) = 1 betyder tilsvarende at finde et punkt på grafen, hvor grafen har en tangent med hældningskoefficient 1 .


Skriv et svar til: Har fået spørgsmålet: Løs ved hjælp af grafen hver af ligningerne f’(x)=0 og f’(x)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.