Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Find isokvanten

07. november 2011 af fallesen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i tvivl om følgende opgaver:

1) Find isokvanten for produktionsniveauet Q=100 for følgende produktionsfunktion:

   100=10K+2L

  Hvad er det lige jeg skal? Jeg kan sagtens isolere L (L=50-5K eller y=50-5x) - men det er jo en ret linje og sådan plejer en isokvant jo ikke at se ud?

 

2) Givet isokvantens ligning find isokvantens hældning, dvs. dK/dL=MRTS

25K3/5L3/4=2144

Hvad er det lige jeg skal her?

Jeg kan godt flytte lidt rundt på det og fx få: 5x3*y3/4=2144 

Når jeg plotter det får jeg en isokvant - men hvad skal jeg så? Skal jeg differentiere udtrykket for at finde hældningen?

 

Håber nogen kan hjælpe

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. november 2011 af Walras

1)

Hvordan en isokvant normalt ser ud afhænger af produktionsfunktionen, der kan ikke siges at være en normal tendens.

2)

Find isokvanten med hensyn til K og find da MRTS ved at differentiere.


Svar #2
07. november 2011 af fallesen (Slettet)

2) Når du skriver, at jeg skal finde "isokvanten mht K" mener du så, at jeg skal isolere K?


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. november 2011 af Walras

Ja.


Skriv et svar til: Find isokvanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.