Kemi

Stofmængde

08. november 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor stor en stofmængde MnO4- svarer til stofmængden af KMnO4?

KMnO4 = 0,104 n

Kan nogen se fremgangsmetoden til den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

 

     [KMnO4] = [MnO4- ]             da KMnO4 er let opløseligt


Svar #2
08. november 2011 af mathbj (Slettet)

Ja, men handler mol ikke også om et bestemt antal, fx molekyler, således at K følger i antal i forhold til resten af stoffet MnO4, således at i teorien hvis der er 2 MnO4 så skal der også være 2 K 1 :1 forhold. Det er derfor egentlig ikke så vigtigt om et stof er let opløseligt (det synes jeg nemlig ikke jeg har hørt om før)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af mathon

 

              

                  n(KMnO4) = n(MnO4- ) = 0,104                  da K+ : MnO4- = 1 : 1

 

 

 


Svar #4
08. november 2011 af mathbj (Slettet)

I reaktionsskemaet: Fe+2 + MnO4- --> Fe3+ + Mn2+. Til spørgsmålet: Hvilken stofmængde af Fe er stofmængden af MnO4- ækvivalent med?

MnO4- = 0,104 n.

Det er vel igen det samme?

Men så får jeg et problem jeg har haft tidligere.

Men jeg skal dog først gange 0,104 n med 10 fordi der nu er tale om 250 mL og ikke 25 mL som før =

1,04 n

For så at finde antal gram skal jeg gange 1,04 med molare massen af Fe = 55,8457 M =

58,08 gram

Men til ståuldens jernindhold i masse-%, bliver vanskeligt at finde, fordi stålulden blev afvejet til 1 gram fra starten!! 

Jeg har lidt svært ved at se hvor det går galt henne. Kan du se det ud fra ovenstående? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2011 af mathon

gå tilbage til din oprindelige tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099192
og gør reaktionsafstemningen færdig!
 


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.