Matematik

Matematik- 2 små opgaver

08. november 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle.

Der er to opgaver der driller mig lidt, er der evt en der kan hjælpe ? :-) 

Linjen l går gennem punktet (2,7) og (-1, -2) Bestem forskriften, hvordan finder man forskriften?

Og denne opgave 

Tegn linjen givet ved:
f(x) = ½x - 8 for -2 < x< 6, hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Bestem først liniens hældningskoefficient a, og benyt så et af punkterne til at bestemme b,
i forskriften y = ax +b .

2) Beregn for eksempel y-koordinaterne for de to punkter svarende til x = -2 og x = 6, indtegn punkterne i et koordinatsystem, og tegn liniestykket mellem de to punkter, med åbne endepunkter.


Svar #2
08. november 2011 af nini66 (Slettet)

1) Skal jeg bare selv bestemme hvad der er a så og derefter bestemme b i forskriften?

2) men hvad med  ½x, hvad gør jeg med det?
 

Tak for hjælpen, Torben!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Nej, man skal benytte de to punkter til at bestemme a.

2) 1/2 er en faktor. Det er liniens hældningskoefficient i dette tilfælde.


Svar #4
09. november 2011 af nini66 (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: Matematik- 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.