Matematik

ligning med 0

09. november 2011 af madsfck (Slettet)

Hey har denne ligning, som skal løses 

(5x + 1)·(2 – 3x) = 0

 

Jeg ville bare lige høre om ikke der er 2 løsninger når der 0 med i en ligning, for kan ikke helt  huske det ;) håber på svar og hjælp til de to svar tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen for et produkt til at løse ligningen. Det er korrekt, at ligningen har 2 løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2011 af mathon

 

              (5x + 1)·(2 – 3x) = 0

              5·(x + (1/5))·3·((2/3) - x)  = 15·(x + (1/5))·((2/3) - x) = 0


Svar #3
09. november 2011 af madsfck (Slettet)

super ;) 

kan det passe at det giver 2/3 eller -1/5 ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
09. november 2011 af madsfck (Slettet)

okay super så forstår jeg det, tusind tak ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2011 af PeterValberg

den aktuelle ligning "kører" også i tråden: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099899

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning med 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.