Matematik

Bestem en ligning ud fra kordinatsystem

09. november 2011 af jonasbay123 (Slettet)

Hej derude er i knibe med en matematik opg , så håber der nogen der kan hjælpe

- på forhånd mange tak ! :)

Bestem ligningen for den rette linje, der går gennem punkterne A(-3, 4)  og  B(5, 0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af PeterValberg

den rette linje gennem punkterne (x1,y1) og (x2,y2) følger modellen y = ax + b

hvor hældningskoefficienten a kan bestemmes som:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

og konstanten b kan bestemmes som:

b = y1 - ax1 = y2 - ax2

den rette linje skærer y-aksen i punktet (0,b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem en ligning ud fra kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.