Matematik

½ gange x +5= 10-x

09. november 2011 af Elskeratrejse (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HELP!

Plejer at være knald god til mine ligninger- men så støder jeg på denne og er blank:O!
Nogen der kan hjælpe???

½ • x-5= 10+x ??

(•= gange)

???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med 2 og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af mathon

 

               (½ x - 5) = (10+x)                        gang med 2 på begge sider
            
               2(½ x - 5) = 2(10+x)

               (x -10) = (20+2x)

 

 

 


Skriv et svar til: ½ gange x +5= 10-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.