Matematik

3D Vektor

09. november 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Der er to vektorer:

Vektor a= (3; 2; t) og vektor b= (6; s; 10)  

Bestem tallene s og t, så de to vektorer er parallelle.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse dette stykke.

Hvis det var 2D vektorer, ville jeg finde determinanten, for at afgøre om de var parallelle.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde s og t, især ikke når det er 3D vektorer.

Er der nogen, som kan hjælpe mig med at løse dette stykke?

Tak på forhånd : - )


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af peter lind

Hvis vektorerne er parallelle er deres krydsprodukt 0 vektoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

De to vektorer er parallelle, hvis og kun hvis der findes en skalar λ , så a = λb . Benyt 1.-koordinaterne til at bestemme λ , hvorefter s og t let kan bestemmes.


Skriv et svar til: 3D Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.