Matematik

bestemme længden af vinkelhalveringslinien

10. november 2011 af truttifrut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig ????

Jeg har en retvinklet trekant ABC hvor C= 90g a=4,2 cm og B= 5,8cm.

Nu skal jeg bestemme længden af vinkelhalveringslinien vB fra B til skæringen med b.

Jeg mener at A=35,91g   b=5.80    C=90g    a=4.20   B=54.09g    c=7.17

 

Ville være mega glad for hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af Isomorphician

Hint: Du har en retvinklet trekant, hvor du kender en vinkel og den hosliggende katete.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af Stuttelutten (Slettet)

A=tan^-1(a/b)=tan^-1(4,2/5,8)=35,91

B=180-90-35,91=54,09

Så er den halve B=27,045

Så er den nye vinkel A efter trekant er halveret fra vinkel B til siden b:

A2:=180-90-27,045=62,955

Så bliver længden af vinkelhalveringslinjen:

vB=a/sin(A2)=4.2/sin(62,955)=4,72

 


Svar #3
10. november 2011 af truttifrut (Slettet)

Tusinde mange tak. 


Skriv et svar til: bestemme længden af vinkelhalveringslinien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.