Matematik

Sinus og cosinus hyp

11. november 2011 af Soeren1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan vises det, at 

sinh(x) = ½(ex - e-x)

cosh(x) = ½(ex + e-x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af mathon

 

     

              ...definitioner skal ikke eftervises


Svar #2
11. november 2011 af Soeren1 (Slettet)

Men hvis jeg nu kun ved at

sinh'(x) = cosh(x)

cosh'(x) = sinh(x)

og

sinh(0) = 0

cosh(0) = 1

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ser man, at både sinh(x) og cosh(x) er løsninger til differentialligningen

y'' = y ,

hvor

      sinh(x) er løsningen med begyndelsesbetingelserne y(0) = 0 , y'(0) = 1 ,

mens

      cosh(x) er løsningen med begyndelsesbetingelserne y(0) = 1, y'(0) = 0 .


Skriv et svar til: Sinus og cosinus hyp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.