Fysik

Hjælp til fysik opgave.

12. november 2011 af malou190 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære alle.

Jeg har brug for hjælp til en lille fysik opgave aflevering.
Jeg har ikke haft fysik i 2 år og har derfor glemt at "tænke i fysiske baner"
Jeg vedhæfter opgaveformulering, så De kan se hvad det hele går ud på.
Jeg vil helst gerne bare få små tips om hvordan jeg kan håndtere opgaven og hvilke formler jeg skal gør brug af for at komme igennem dem enkeltvis.
Håber ikke, at I tænker at det er for uambitiøst at bare vedhæfte opgaven, men alt hvad jeg har brug for er små hints til at komme igang ;-)
Tusind tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: FY AFL..docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2011 af mathon

a)
           
vo = 96 km/h = (80/3) m·s-1 = 26,667 m·s-1
                      vox = ((80/3) m·s-1)·cos(20º) = 25,0585 m·s-1
                      voy = ((80/3) m·s-1)·sin(20º) = 9,12054 m·s-1
 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2011 af mathon

b)
           lodret højde
                                       h = -voy / (2
·(-g)) = 4,24124 m

           faldtid
                                       t = (2h/g)0,5 0,9300 s

i denne tid
har den vandrette
bevægelse været

                                       sx = vox·t = (25,0585 m·s-1) · (0,9300 s) 23,31 m
 


                          
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. november 2011 af mathon

rettelse til b)
jeg glemte den
opadgående nedbremsningstid

tid for bevægelse opad:
                                             top = (vy-voy) / (-g) = (0-9,12054 m·s-1) / (9,81 m·s-2) = 0,93 s
                                             tned = 0,93 s

samlet tid
                                             t = 2
·(0,93 s) = 1,86 s

i denne tid
har den vandrette
bevægelse været

                                       sx = vox·t = (25,0585 m·s-1) · (1,8600 s) 46,6 m

 


                                               

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2011 af mathon

tastsjusk
                     top = (vy-voy) / (-g) = (0-9,12054 m·s-1) / (-9,81 m·s-2) = 0,93 s


Svar #5
12. november 2011 af malou190 (Slettet)

De kan vel ikke hjælpe med c) og d) også. De behøver ikke at regne det ud for mig. Jeg vil bare gerne vide hvad jeg skal bruge ;-)


Svar #6
12. november 2011 af malou190 (Slettet)

Til opgave c) benytter jeg formlen:

Vy = Voy - gt, men når jeg indsætter tallene: Vy = 9,12 -(9,8*1,86) får jeg et negativt værdi for Vy???
Hvad gør jeg galt?


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.