Fysik

Tryk

12. november 2011 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende to opgaver:

Vi ser på et fly, der flyver i 8 km's højde. Lufttrykket i denne højde er 34,6 kPa. Af hensyn til passagererne er trykket i flykabinen ca. 100kPa.

a. beregn størrelserne af den resulterende trykkraft på en flydør, hvis areal er 1,5m^2

b. forklar, hvorfor flydøren skal være konstrueret, så den åbner indad.

 

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at trykforskellen hænger sammen med den resulterende kraft, og at tryk er kraft pr. areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af mathon

samlet tryk er en (tryk)kraft

tryk er kraft pr arealenhed som anført i #1


Svar #3
12. november 2011 af Jelly (Slettet)

Hej igen :)

Vil I lige vise hvordan det helt skal forstås med de tal jeg har.

Takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Gang trykforskellen med arealet af døren.


Svar #5
12. november 2011 af Jelly (Slettet)

dvs.

a)

(100kPa-34,6kPa) * 1,5m^2 = 98,1kPa ?

hvad med opgave b)

er det noget med den resulterende kraft på begge sider at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Enheden er jo ikke kPa, når man ganger et tryk med et areal. Resultatet er en kraft.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2011 af mathon

forskel i inde og udetryk
                                              Δp = (100 - 34,6) kPa = 65,4 kPa

overtrykket indefra resulterer i et
udadgående samlet tryk

                              F = Δp·A = (65400 Pa) · (1,5 m2)  =  (65400 N·m-2) · (1,5 m2)  =  98100 N = 98,1 kN


Svar #8
12. november 2011 af Jelly (Slettet)

okay, tak for forklaringen :)

Hvad med del opgave b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved b) skal du bruge dit tekniske snilde. Døren virker ikke så hensigtsmæssigt, hvis den bare er en prop, der er sat i flyet udefra.


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.