Matematik

Beregn afskæring. HASTER

13. november 2011 af brugforhjæælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en aflevering for til imorgen, men jeg er gået i stå.

En ret linje går gennem punkterne (-2, -6) og (4, 12)

1 - beregn hældningen a (den har jeg lavet, og jeg fik hældningen til 3)

Jeg har virkelig brug for hjælp til resten:

2 - Beregn afskæringen b

3 - hvilken y-værdi svarer til x-værdien 3?

4 - hvilken x-værdi svarer til y-værdien 18?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af peter lind

find linjens ligning. Ud fra den kan du besvare alle de stillede spørgsmål.


Svar #2
13. november 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#1


find linjens ligning. Ud fra den kan du besvare alle de stillede spørgsmål.

Hvordan finder jeg linjens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den anden koefficient b findes ved at indsætte den kendte værdi for a samt det ene punkts koordinater i forskriften

y = ax + b

og løse for b .


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af mathon

benyt
                   to-punktsformlen

                                                        (y - y1) / ( x- x1)  =  (y2 - y1) / (x2 - x1)

                                                        (y - (-6)) / ( x - ((-2))  =  (12 - (-6)) / (4 - ((-2))

 


Svar #5
13. november 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

Hvad med opgaverne 3 & 4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2011 af peter lind

Dem løser du ved at sætte de pågældende værdier for henholdsvis x og y ind i linjens ligning


Svar #7
13. november 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#6


Dem løser du ved at sætte de pågældende værdier for henholdsvis x og y ind i linjens ligning

 

Hvordan finder man den ligning? Jeg er kun på C-niveau, og jeg er ikke den skarpeste til matematik, så jeg har brug for at få det "skåret i pap" :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

I spm. 1 og 2 har man fundet koefficienterne a og b i liniens ligning

y = ax + b .

I 3. får man givet en x-værdi og skal så beregne den tilhørende y-værdi. I 4. får man opgivet en y-værdi og skal så beregne (isolere) den tilhørende x-værdi.

Det er alt sammen folkeskolestof.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2011 af peter lind

Se #3 eller #4


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2011 af mathon

benyt
                   to-punktsformlen

                                                        (y - y1) / ( x- x1)  =  (y2 - y1) / (x2 - x1)

                                                        (y - (-6)) / ( x - ((-2))  =  (12 - (-6)) / (4 - ((-2)) .....
                                                        ...
                                                        y = 3x + 0


Skriv et svar til: Beregn afskæring. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.